Ingrediënten voor 4 personen
Vulling schotel:
600gr boerenkool
400gr kippendijfilet (in stukjes)
8 tomaten
8 teentjes knoflook
bakje zeekraal (80gr)
75ml pesto
Optioneel: volkorenpasta of walnoten
Eventueel zelf pesto maken:
1 bosjes basilicum (20gr)
30gr Parmezaanse kaas geraspt
2 el pijnboompitten
2 teentjes knoflook
3-4 el olijfolie
Bereidingswijze
- Als je zelf pesto maakt; doe ingrediënten in de blender en pureer en meng ze. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verwarm de oven voor op 180 graden voor de tomaatjes. Was en snijd de tomaten in partjes. Spreid de tomatenpartjes uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat direct boven
in de oven (terwijl de oven zich opwarmt). De tomaten hebben ongeveer 15 minuten nodig in de oven. Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de tomaatjes ook in en bakpan met wat olie bakken.
- Strip de boerenkool (blad van nerf afhalen) en snijd het blad in smalle repen. Was de kool en laat uitlekken in een vergiet. Pel de knoflook en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Was en hak
de zeekraal in grove stukken.
- Verhit een klein scheutje olijfolie in een bakpan en bak hierin de zeekraal 1 minuut aan. Verwijder de zeekraal en zet opzij tot nader gebruik.
- Kruid de kip met zout en peper en bak hem kort aan. Voeg daarna de knoflook toe en fruit deze op een middelhoog vuur, deze mag iets bruin kleuren. Voeg dan de boerenkool toe, samen met wat
zout en peper, en laat 10-12 minuten bakken. Proef of de boerenkool gaar is, deze moet een kleine 'bite' blijven houden.
- Voeg de tomaat, de pesto en de zeekraal toe. (Als je pasta wilt toevoegen is het lekker om de pesto eerst met de pasta te mengen en dan aan het boerenkoolmengsel toe te voegen.)
- Voeg eventueel als laatste wat gehakte walnoten toe. Geniet van deze gezondheid!