Ingrediënten voor 4 personen
600 g Gele bietjes
500 g Boerenkool
4 volkoren wraps
bakje hummus
25 g Sesamzaadjes
3 st Rode ui
1 st Appel
1 st Citroenrasp en -sap
3 st Knoflookteen
2 el Chilivlokken of flinke snuf cayennepeper
snufje Zout en peper
8 el Olijfolie extra vierge
1 el Agave- of ahornsiroop
Bereidingswijze
1. Zet een pan met water op en kook hierin de bietjes 20-25 minuten totdat ze beetgaar zijn. Schep uit het water en laat afkoelen. Schil de bietjes en snijd in kleine stukjes. Houd apart.
2. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de 3/4 olie in een bakpan en voeg de ui, knoflook, chilivlokken en sesamzaad toe. Laat kort bakken en zet het vuur uit. Giet in een bakje en laat afkoelen.
3. Snijd eventuele grote nerven uit de boerenkool en snijd of scheur het blad in reepjes.
4. Maak een dressing van het citroensap en rasp samen met 1/4 van de olie, de agave- of ahornsiroop, peper en zout. Meng de dressing door de boerenkool en masseer het in een beetje in de bladeren, zodat het overal goed verdeeld is.
5. Snijd de appel in hele kleine stukjes en meng deze door de boerenkool samen met de bietjes.
6. Verwarm de wraps kort in een bakpan en verdeel de hummus en het uien-knoflookmengsel erover. Serveer de salade ernaast.
7. Geniet!