Ingrediënten voor 4 personen
Currysaus:
100 gr gewelde rauwe cashewnoten (1uur)
400 ml kokosmelk
4 cm gember (geschild)
2 grote teentjes knoflook
2 el kerriepoeder (van toko)
wat gemalen rode chilivlokken
wat zout
Vulling curry:
600gr wokgarnalen
500gr sperziebonen (gebroken)
2 grote wortels in kleine reepjes
2 paprika’s in stukken
500 gewassen spinazie
4 el gehakte verse koriander
Bereidingswijze
- Doe de ingredienten voor de currysaus in de blender en pureer tot gladde massa. Zet dit mengsel daarna minimaal een uur koel weg in een afgesloten pot.
- Verhit 1 el olie in pan en roerbak garnalen met zout in 3-5 minuten rose.
- Voeg wortel, paprika en sperziebonen en currysaus toe en breng aan de kook. Laat 5-7 minuten afgedekt sudderen.
- Verspreid de spinazie op een bord of in een grote soepkom (afhankelijk van dikte van de curry.)
- Schep het hete currymengels over de spinazie en bestrooi met de koriander.
- Zo makkelijk en zo lekker!
Eet smakelijk!