Ingrediënten voor 4 personen
1 knolselderij
Pot witte bonen(720g)
1 rode paprika
1 gele paprika
2 rode uien
400 g gerookte zalm (liefst biologisch/duurzaam gevangen)
1 bouillonblokje (liefst gist- en E-nummervrij)
75 gr gerapste kaas
Olijfolie
Peper
Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Schil de knolselderij, snij in stukken en kook samen met het bouillonblokje in ongeveer 15 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de uien en paprika’s in blokjes en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de zalm in blokjes en meng hierdoor 1 el olijfolie en 2 thl Italiaanse kruiden en peper. Bak de zalm aan in de pan in wat olijfolie. Haal daarna uit de pan en zet opzij.
- Bak in dezelfde pan de uien, knoflook en paprika’s.
- Giet de knolselderij af en stamp samen met de uitgelekte en afgespoelde witte bonen tot een puree. Breng op smaak met wat peper e(n eventueel wat zout).
- Voeg de zalmblokjes bij de groenten in de pan en hussel voorzichtig.
- Doe alles een ovenschaal en verdeel de puree eroverheen.
- Bestrooi met geraspte kaas en zet hem 15 minuten in de oven
Eet smakelijk!