Ingrediënten voor 2 personen
200-300gr spinazie
1 rode paprika in stukjes
150 gr shiitake of andere paddenstoelen in plakjes
1 ui gesneden
2 plakken geitenkaas à 100gr
6 zongedroogde tomaatjes in stukjes
flinke hand walnoten
3el olie (olijfolie of uit de pot van de tomaatjes
1 el balsamicoazijn
1 thl honing
1 el oregano
zout
Bereiding
-
Oven voorverwarmen op 180°C
-
Dressing: vermeng de olie, azijn, honing, oregano en een snufje zout.
-
Leg geitenkaas en walnoten op bakpapier, besprenkel ze met helft van de dressing en zet ze 10 minuten in de oven.
-
Leg de helft van spinazie op een bord als bodem voor de salade.
-
Bak de ui, paprika, paddenstoelen en rest van spinazie een paar minuten in de pan.
-
Verdeel het daarna in het midden van het spinaziebed op de borden
-
Verdeel er de zongedroogde tomaatjes overeen en de rest van de dressing.
-
Leg als laatste de gegrilde geitenkaas er midden bovenop en de geroosterde walnoten er omheen.
Eet smakelijk!